Cand se fura, Cum se fura ! – Istoria furtului romanesc…

– inainte de ‘89 toti romanii furau echitabil unii de la altii. Statul ii fura echitabil pe tovarasi, iar tovarasii furau statul.

– 1990-1996 se fura pe scheme si inginerii financiare de tip piramidal. Cei care au furat s-au numit mai tarziu oameni de afaceri.

– 1996-2000 se fura din privatizari. Comisioane de zeci de milioane de euro, industrii intregi vandute pe 1 leu. In perioada asta se nasc industriasii gen Patriciu.

– 2000-2004 se fura din marile privatizari, retrocedari si derogari de la plata taxelor si impozitelor. Cei care au furat s-au numit mai tarziu moguli.

– 2004-2008 se fura din investitii si contracte cu statul. Statul a investit in buzunarele smecherilor. Cei care au furat azi le spunem “baieti destepti”.

-2008-2010 privatizari nu se mai pot face, investitii nu, ca a venit criza. Asa ca s-a furat direct din bugetul statului.

-2010 – prezent bugetul nu mai exista. Asa ca se fura direct din buzunarul romanilor, salarii, pensii…!


9 gânduri despre „Cand se fura, Cum se fura ! – Istoria furtului romanesc…

  1. Pingback: Cand se fura, Cum se fura ! – Istoria furtului romanesc… - Ziarul toateBlogurile.ro

  2. Se iau masuri in prima faza, dar nu se finalizeaza . La judecata se rupe gatul la dosare, oare de ce nu se condamna cei vinovati, isi bat joc de munca politiei , cei care fac cercetarii in dosare ( stiu eu ce spun – sunt in cunostinta de cauza ) . Prieteni stiu de ce !!!!

  3. Stiu si eu.. politia trimite propunere arestare 24 ore, procurorii propunere arestare preventiva pentru 29 de zile, iar sentita respinge toate acuzatiile. asta da justitie in romania.

  4. Pingback: Ce se fură,când se fură,cum se fură! Scurtă istorie neromanțată a furtului românesc… « CER SI PAMANT ROMANESC

  5. Buna ziua, am nevoie de putin ajutor daca il putem numi asa…Trebuie sa fac 2-3 siteuri ca sa am portofoliu….am de gand sa ma bag intr-o firma de WeBdesign si trebuie sa le arat ce am facut pana acum….drept sa spun..nu am decat cateva proiecte dar nu’s de mare amploare…si…mai bine nu….asa ca cine are nevoie,,,fac 2-3 siteuri gratis…Primu sosit, primul servit add la alberto_maradona2000

  6. Pingback: Scurtă istorie neromanțată a furtului în România…Ce se fură, când se fură, cum se fură! « CER SI PAMANT ROMANESC

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s